ERDON Országos hírek

2018.02.09. 10:38

Tiltakozók szakították félbe a Közlegények című film vetítését

Tiltakozók szakították meg néhány percre csütörtök este a Román Paraszt Múzeumában a Közlegények. Ferentari-i mese című film vetítését. A zajongókat a rendőrség távolította el a teremből.

Tiltakozók szakították meg néhány percre csütörtök este a Román Paraszt Múzeumában a Közlegények. Ferentari-i mese című film vetítését. A zajongókat a rendőrség távolította el a teremből.Amint a vetítés megkezdődött, mintegy tíz személy zajt csapot és fényekkel világította meg a képernyőt. A vetítést leállították, a hangoskodókat a rendőrség kivezette a teremből.

Egy órával a film kezdete előtt, mintegy 30 népviseletbe ötözött személy, zászlókkal és ikonokkal a kezükben, a múzeum bejáratánál tiltakoztak az erkölcstelen film vetítése ellen. Állítsátok le a homoszexuális propagandát a Román Paraszt Múzeumában - írta egy banneren.

Dan Ciprian Grăjdeanu, egy ortodox szervezet tagja úgy nyilatkozott, hogy a múzeum egy olyan hely, ahol értékeket őriznek , ezért arra kérik az intézmény vezetőségét, hogy ne engedélyezze erkölcstelen filmek vetítését.

Ada Solomon, a film producere szerint a tiltakozók nem tudják, miről van szó .

Számomra hihetetlen, hogy egy előadást, (...) a szólásszabadságot a rendőrségnek kell megóvnia - nyilatkozta a producer.

A Román Paraszt Múzeuma közleményében jelezte: az intézménynek nincs hatáskörében cenzúrázni a bemutatott alkotásokat.

A Román Paraszt Múzeumában vasárnap a Percenként 120 szívverés című film vetítését ugyancsak félbe kellett szakítani, mert többen tiltakoztak a film témája miatt.

Asztalos Csaba az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke elítélte a Román Paraszt Múzeumában történteket.

Nyilvánosan elítélem a Román Paraszt Múzeumában történteket. Lehet saját véleményünk, nem kell egyetértenünk más nézőpontjával, bírálhatunk egy filmet, de ezeket úgy kell kifejezni, hogy tiszteletben tartsuk mások véleménynyilvánítási szabadságát - nyilatkozta Asztalos Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!