ERDON Országos hírek

2018.02.15. 15:50

Lemondott tisztségéből Elena Petraşcu, a Román Posta ügyvivő vezérigazgatója

Lemondott tisztségéből csütörtökön Elena Petraşcu, a Román Országos Postavállalat (CNPR) vezérigazgatója. Petraşcu négy hónappal a kinevezése után jelentette be lemondását.

Lemondott tisztségéből csütörtökön Elena Petraşcu, a Román Országos Postavállalat (CNPR) vezérigazgatója. Petraşcu négy hónappal a kinevezése után jelentette be lemondását.

Az AGERPRES hírügynökségnek a leköszönő vezérigazgató úgy nyilatkozott: már 2017 októberi kinevezésekor leszögezte, hogy csak ideiglenes jelleggel vállalja el a tisztséget, és ma (2018. február 15-én) idejét érzi, hogy búcsút vegyen csapatától, amellyel - véleménye szerint - az átláthatóság és felelősségérzet jegyében dolgozott együtt.

"A vállalattól való távozásomkor szükségesnek tartom leszögezni, hogy a Román Posta fizetőképes, stabil, konkrét fejlődési kilátásokkal. Gazdasági mutatói pozitívak - jelentette ki Elena Petraşcu, hozzátéve, hogy a vállalatnak sikerült törlesztenie adósságai számottevő részét, és az adóhatósággal (ANAF) szemben felhalmozott tartozás közel 50%-át is kiegyenlítette.

Petraşcut 2017. október 4-én nevezték ki a Román Országos Postavállalat ügyvivő vezérigazgatói tisztségébe. Csütörtökön a szállításügyi minisztérium főtitkárává nevezték ki, a döntés már megjelent a Hivatalos Közlönyben.

A Román Országos Postavállalat 75%-ban a román állam (a távközlési minisztérium révén), 25%-ban pedig a Tulajdonalap (Fondul Proprietatea) birtokában van. Jelenleg több mint 19 millió polgár él a szolgáltatásaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!