ERDON Országos hírek

2018.01.15. 14:53

Szerdáig havazásra, havas esőre, esőre és erős szélre figyelmeztetnek a meteorológusok

Havazásra, havas esőre, esőre és erős szélre vonatkozó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) az egész ország területére.

Havazásra, havas esőre, esőre és erős szélre vonatkozó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) az egész ország területére.

A figyelmeztetés hétfő estétől szerda estig érvényes. Az előrejelzések szerint a keddre virradó éjszaka és kedd reggel Románia déli és délkeleti részén, majd kedd délutántól az ország más területein is havazásra, havas esőre vagy esőre kell számítani, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15-20, elszórtan - főleg délnyugaton és a hegyvidéken - a 30 litert is négyzetméterenként.

Erdélyben, a Bánságban, a Körösök vidékén, Olténiában, Munténiában, Moldvában és Dobrudzsában helyenként jegesedés várható. A szerdára virradó éjszaka a Nyugati- és a Keleti-Kárpátokban, majd a szerdai nap folyamán a Déli-Kárpátokban is vastag hóréteg képződhet. A nyugati országrészben felerősödik a szél, 50-55 km/órás, a hegyvidéki térségekben 70-80 km/órás széllökésekre kell számítani. A hétfőről keddre virradó éjszaka északon, északkeleten és a központi országrészben kitart a fagy - derül még ki az ANM előrejelzéséből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!