ERDON Országos hírek

2018.01.09. 13:34

Okirat rongálás miatt indult eljárás az orvosnő ellen

Okiratrongálás miatt indított eljárást indított a Prahova megyei rendőrség annak az orvosnőnek az ügyében, akiről rejtett kamerás felvétel készült, amint megtagadja egy 87 éves beteg beutalását a kórházba, és széttépi a páciens kórlapját.

Okiratrongálás miatt indított eljárást indított a Prahova megyei rendőrség annak az orvosnőnek az ügyében, akiről rejtett kamerás felvétel készült, amint megtagadja egy 87 éves beteg beutalását a kórházba, és széttépi a páciens kórlapját.

Raluca Brezeanu, a Prahova megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden arról számolt be, hogy az általa képviselt intézmény hivatalból kezdett büntetőjogi kivizsgálásba ebben az ügyben, okiratrongálás miatt. A băicoi-i kórház ügyeleti rendelőjében lezajlott jelentről titokban készített videofelvétel tanúsága szerint az ügyeletes orvos, Marta Coman ismételten megtagadja, hogy beutalja a beteget, akit mentővel vittek hozzá a ploieşti-i megyei kórházból, mert ott nem volt szabad fekvőhely.

Az ismételt elutasításra a páciens hozzátartozója kéri, hogy az ügyeletes orvos írja rá a kórlapra, hogy megtagadja a beutalást, és a dokumentumot lássa el aláírásával és pecsétjével. "Nem írom, nem működik a golyóstollam!" - hangzik a doktornő válasza. A hozzátartozó ismételt felszólítására, hogy lássa el kézjegyével a papírt, az orvos láthatóan felindult állapotban összetépi a beteg kórlapját, majd további sértő szavakkal illeti a páciens kísérőjét.

Andreea Irimescu, a kórház menedzsere úgy nyilatkozott az AGERPRES hírügynökségnek, hogy a felvétel megjelenése után összehívták az intézmény etikai és fegyelmi bizottságát. Ezt követően Marta Coman kérte a szerződésbontást Băicoi település városi kórházától, hozzátéve, hogy "rendkívül sajnálja" a történteket. Coman arról tájékoztatta felettesét, hogy a történtekkor ő maga is nagyon rosszul érezte magát, és a rejtett kamerával készült videofelvétel előtt már egyszer beszélt a páciens hozzátartozójával, ezt követően mérgesedett el a szóváltás kettejük között.

Cristian Grasu egészségügyi államtitkár szintén hétfőn arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy mind Băicoiban, mind Ploieşti-en ellenőrzésbe kezdtek az ügy körülményeinek kiderítésére.

A Prahova megyei orvosi kamara ugyancsak bejelentette, hogy kivizsgálja az ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!