ERDON Országos hírek

2018.01.19. 08:11

Az Európai Parlament februári plenáris ülésén tárgyalja a romániai igazságügy helyzetét

Februárban, Strasbourgban tárgyalja az Európai Parlament a romániai igazságügy helyzetét - közölte Siegfried Mureşan EP-képviselő csütörtökön.

Februárban, Strasbourgban tárgyalja az Európai Parlament a romániai igazságügy helyzetét - közölte Siegfried Mureşan EP-képviselő csütörtökön. "Az Európai Parlament februárban, következő, Strasbourgban tartandó plenáris ülésén tárgyalja a romániai igazságügy helyzetét, a PSD és ALDE azon próbálkozásai nyomán, hogy meggyengítsék az igazságszolgáltatást. Az erre vonatkozó döntés ma (csütörtökön - szerk.megj.) született meg az Európai Unió Parlamenti Elnökeinek Konferenciáján. Ez egyértelmű jele annak, hogy nem lehet elsiklani a PSD és az ALDE arra irányuló próbálkozásai fölött, hogy irányításuk alá hajtsák és meggyengítsék az igazságszolgáltatást - szögezi le Siegfried Mureşan az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott politikai nyilatkozatban.

Az európai parlamenti képviselő hozzáteszi: a PSD-ALDE kormányok a tavalyi év során megpróbálták meggyőzni a civilizált világot , hogy tévedett az az 500.000 román állampolgár, aki utcára vonult tüntetni a korrupció ellen, de senkit nem sikerült meggyőzniük ilyen jellegű félretájékoztató manőverekkel.

"Ha egy tagállam intézményei meggyengülnek, az az egész Európai Unió állampolgárai számára kockázatot jelenthet, elsősorban biztonsági kockázatot - vélekedett Mureşan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!