ERDON Országos hírek

2018.01.22. 15:41

A PNL szerint a kormány ezer iskola bezárására készül - a tanügyminiszter cáfolja az információt

Florin Roman, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti képviselője az állítja, hogy a kormány ezer oktatási intézmény bezárására készül. Liviu Pop tanügyminiszter cáfolja az információt.

Florin Roman, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti képviselője az állítja, hogy a kormány ezer oktatási intézmény bezárására készül. Liviu Pop tanügyminiszter cáfolja az információt.

A liberális párti képviselő azt mondja: az iskolák és óvodák bezárásában a területi tanfelügyelőségek járnak el, mégpedig mindenféle hatástanulmány elkészítése nélkül. Roman szerint a miniszter képtelenségeket mond és hazudik, mint a vízfolyás .

A miniszter mindenféle képtelenségeket beszél: hiába javasol bármit egy helyi tanács, a tanfelügyelőség láttamozása nélkül semmi sem történik. A miniszter nagyon jól ismeri ezeket a dolgokat, de a leváltástól való félelmében hazudik, mint a vízfolyás - mondja a liberális honatya. Roman bejelentette: javasolni fogja a megyei tanfelügyelőségek megszüntetését, amelyekben - meglátása szerint - hadseregnyi politikailag kinevezett személy dolgozik, akik ahelyett, hogy segítenék, aláaknázzák az oktatást . Véleménye szerint a prefektúrák egy-két alkalmazottja el tudná végezni a tanfelügyelőségek tevékenységét.

Liviu Pop oktatási miniszter hazugságnak nevezte, hogy a minisztérium ezer oktatási intézmény bezárását tervezné. Úgy fogalmazott, hogy Florian Roman fel akart tűnni kijelentéseivel és az egészet a PNL választási kampányának minősítette. Azt mondani, hogy hatezer iskolából ezret be akarunk zárni,(...) az hazugság. Ez valami választási kampány, nem tudom egyébnek nevezni, amiben az ellenzék egy képviselője, most, amikor alakul az új kormány, ki akar tűnni - nyilatkozta Târgu Jiun tartott sajtóértekezletén Liviu Pop.

A miniszter megjegyezte, hogy bizonyos átszervezések történhetnek, ám azok a helyi hatóságok kizárólagos jogkörébe tartoznak. Egy példával élve elmondta: attól, hogy egy helyi tanács összevon egyetlen jogi személyiségbe egy iskolát és a vele egy udvaron működő óvodát, amivel esetleg néhány vezető beosztás megszűnik, attól a diákok és a tanárok változatlanul végzik tovább a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!