ERDON Országos hírek

2017.12.05. 12:48

Meghalt Mihály király

Meghalt kedden, svájci otthonában Románia egykori uralkodója, Mihály király - közölte a királyi ház.

Meghalt kedden, svájci otthonában Románia egykori uralkodója, Mihály király - közölte a királyi ház.

Margit hercegnő és férje, Radu herceg november 8-án közölte, hogy a 96 éves Mihály király súlyos beteg. Előtte egy nappal József délkelet-európai metropolita gyóntatta és áldoztatta meg a volt uralkodót. A volt uralkodó december 5-én, kedden 13 órakor hunyt el svájci rezidenciáján. Halála pillanatáig Mária hercegnő volt vele.

Szerdán közli Mihály király temetésének időpontját Margit koronahercegnő - tájékoztatott a román királyi ház. A király koporsóját előbb a Peles-kastélyban, majd Bukarestben, a királyi palotában ravatalozzák fel. A temetési szertartásra a pátriárkátus székesegyházában kerül sor, majd a királyi székesegyházban, Curtea de Argeşen helyezik örök nyugalomra Mihály királyt.

Szerdától részvétnyilvánító könyveket nyitnak a Peles-kastélyban, a bukaresti Victoriei sugárúton álló királyi palotában, valamint az Erzsébet-palotában. Ezekbe negyven napon át lehet majd írni. A részvétnyilvánításokat interneten is el lehet küldeni, a http://www.familiaregala.ro/mesaje/ címre.

Mihály király október 25-én töltötte be életének 96. évét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!