ERDON Országos hírek

2017.12.06. 11:14

Fejlemények a megsebesített rendőr ügyében

Vizsgálatot rendelt el a belügyminiszter annak kiderítésére, hogy miért nem viselt védősisakot a rendőr, akit egy radóci (Rădăuţi) házkutatás közben karddal megsebesített az ügy egyik gyanúsítottja.

Vizsgálatot rendelt el a belügyminiszter annak kiderítésére, hogy miért nem viselt védősisakot a rendőr, akit egy radóci (Rădăuţi) házkutatás közben karddal megsebesített az ügy egyik gyanúsítottja.

Carmen Dan belügyminiszter elmondta, maga is meglátogatta a iaşi-i kórházban kezelt rendőrt. A tárcavezető ugyanakkor közölte, vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy miként szervezték meg a házkutatást, és miért nem viselt védősisakot a rendőr. A miniszter szerint ha lett volna sisak a fején, nem lennének ilyen súlyos sérülései. Újságírói kérdésre válaszolva Carmen Dan azt mondta, szerinte emberi mulasztás történt, de meg kell várni a vizsgálat eredményét. A belügyminiszter ugyanakkor cáfolta azokat az információkat, miszerint nincs megfelelő felszereltségük a rendőröknek. Mint mondta, a különleges bevetési osztagot (SIAS) tavaly és idén utolsó generációs védőfelszereléssel látták el.

A Suceava megyei rendőrség szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyosztálya kedd reggel nyolc házkutatást végzett egy bűnözőcsoport felszámolása érdekében. Az egyik házkutatás során, Radócon a rendőrségi vizsgálat alatt álló személy karddal támadta meg Dan Ciprian Sfichi rendőrt, súlyos sérüléseket okozva fején és karján.

Továbbra is válságos az állapota annak a rendőrnek, akit egy radóci (Rădăuţi) házkutatás közben karddal megsebesített az ügy egyik gyanúsítottja. Az orvosok visszafogottak a túlélési esélyeit illetően. A iaşi-i idegsebészeti kórház orvosa, Tudor Ciuhodaru elmondta, kedden megműtötték a sérült rendőrt, az éjszakát az intenzív osztályon töltötte, mesterségesen lélegeztetik. "Továbbra is súlyos az állapota, mert komoly sérüléseket szenvedett, és szövődmények léphetnek fel" - tette hozzá. Rendőrségi források szerint a sérült kollégái közül többen is vért adtak, hogy így segítsenek rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!