ERDON Országos hírek

2017.12.08. 10:28

Elnézést kért Kelemen Hunor RMDSZ-elnök Márton Árpád képviselő kijelentése miatt

Elnézést kért Kelemen Hunor RMDSZ-elnök Márton Árpád képviselő kijelentése miatt, amelyben az 1990-ben Bukarestbe hívott bányászokhoz hasonlította a szerda este az igazságügyi törvények módosítása ellen tüntetőket. 

Elnézést kért Kelemen Hunor RMDSZ-elnök Márton Árpád képviselő kijelentése miatt, amelyben az 1990-ben Bukarestbe hívott bányászokhoz hasonlította a szerda este az igazságügyi törvények módosítása ellen tüntetőket. Az AGERPRES hírügynökségnek nyilatkozva a szövetségi elnök azt mondta, Márton Árpád meggondolatlan kijelentést tett, de meggyőződése, hogy senkit nem akart megbántani.

"Nem osztom a véleményét, mint ahogy az RMDSZ sem. Magam és a szövetség nevében is elnézést kérek azoktól, akiket kijelentésével megsértett a képviselő, bár nem állt szándékában" - mondta Kelemen, hozzátéve, mindenkinek jogában áll tüntetni, mint ahogyan véleményt nyilvánítani is, de mindkét esetben úgy, hogy ne sértsék a másik fél méltóságát, ne korlátozzák szabadságát.

Márton Árpád RMDSZ-es képviselő csütörtökön a bányászokhoz hasonlította az egy nappal korábban az igazságügyi törvények módosítása ellen tüntetőket. "Hazamegyek, bekapcsolom a televíziót, és látom, amint világító telefonokkal érkezik a Mentsétek meg Romániát Szövetség parlamenti csoportja, majd egyik vezetőjük köszönetet mond a tüntetőknek. 90 júniusa jutott eszembe, amikor Iliescu, jóllehet nem hívta őket, megköszönte a bányászoknak, hogy jöttek és megvédték a jogállamot" - nyilatkozta Márton Árpád az igazságügyi törvények módosítására létrehozott parlamenti különbizottság ülésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!