ERDON Országos hírek

2017.11.08. 13:51

FRISSÍTVE: Egyre többen tüntetnek a kormánypalota előtt

FRISSÍTÉS: A legnagyobb tömeg 13 óra 30 perc körül gyűlt össze a kormánypalota előtt, főként fiatalok voltak, és már elhagyták a teret.

FRISSÍTÉS: A legnagyobb tömeg 13 óra 30 perc körül gyűlt össze a kormánypalota előtt, főként fiatalok voltak, és már elhagyták a teret.

Néhány órája még csak néhány tucat ember tüntetett a kormánypalota előtt az Adótörvénykönyv módosítása ellen, egyre többen vannak, a számuk néhány százra emelkedett.

A kormány napirendjén szerepel egyebek mellett a társadalombiztosítási járulék terhének átruházása a vállalkozóról az alkalmazottra, valamint a jövedelmi adó 16 százalékról 10 százalékra csökkentése. Ugyanakkor a kormány döntene arról is, hogy 5,1% helyett 3,75%-os járulékot kelljen fizetni a nyugdíjalap második pilléréhez.

A köztisztviselők bejelentették, hogy minden tiltakozó akcióhoz csatlakoznak, mert elégedetlenek azzal, hogy az adóügyi forradalom következtében január 1-jétől 25 százalékkal csökken az alkalmazottak bére.

Az Alfa Kartell szakszervezeti szövetség ugyancsak a tüntetésen való részvételre szólított fel, hogy arra kényszerítsék a kormányt, hogy vonja vissza azt a rendeletet, amellyel a társadalombiztosítási járulék terhét az alkalmazottakra hárítja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!