ERDON Országos hírek

2017.11.29. 17:56

Tudose: jó hírek a szállításügytől

Mihai Tudose miniszterelnök megdicsérte Felix Stroe szállításügyi minisztert, aki bejelentette, hogy benyújtották a támogatási kérelmeket egy vasúti és egy közúti projekt európai uniós támogatására. 

Mihai Tudose miniszterelnök megdicsérte Felix Stroe szállításügyi minisztert, aki bejelentette, hogy benyújtották a támogatási kérelmeket egy vasúti és egy közúti projekt európai uniós támogatására. "Jó híreink vannak a szállításügytől. (...) Gratulálok miniszter úr, visszavonom amit beiktatásakor mondtam, hogy 30 napot fognak dolgozni. Meggyőződésem, hogy ebben az ütemben február is 30 napos lesz. Gratulálok!" - mondta Tudose a kormányülés kezdetén.

Felix Stroe bejelentette, hogy a Gurasada-Piski (Simeria) gyorsvasútra és a Szászsebes-Torda közúti projektre nyújtották be a finanszírozási kérelmeket.

Stroe elmondta, a Gurasada-Piski gyorsvasút projekt összértéke 1,758 milliárd euró, míg a Szászsebes-Torda közúti projekt értéke 364 millió euró.

A szállítási miniszter hozzátette, csütörtökön az Aranyosgyéres-Marosugra-Marosvásárhely szakaszokra is benyújtja a kérelmet, amely 312 millió eurót jelent áfa nélkül.

Mandátuma kezdetén Felix Stroe arról beszélt, hogy a szállításügyi minisztériumnál növelni fogják a munkatempót, akár minden nap is dolgozni fognak, ünnepnapok nélkül, hogy a kormányprogramban vállalt projekteket befejezzék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!