ERDON Országos hírek

2017.11.08. 12:16

Rossz egészségi állapotban van Mihály király

Rossz állapotban van névnapján Mihály király, semmiféle ünnepséget nem tartanak - közölte a román királyi ház.

Rossz állapotban van névnapján Mihály király, semmiféle ünnepséget nem tartanak - közölte a román királyi ház.A görögkeleti egyház november 8-án ünnepli két arkangyal - Mihály és Gábriel - napját. A román királyi ház azonban közleményt adott ki, miszerint idén semmiféle ünnepséget nem tartanak Mihály király svájci rezidenciáján, ahol Margit koronahercegnő és Radu herceg, valamint Romániából érkezett apácák körében ápolják a rossz állapotban lévő, 96 éves volt uralkodót.

A közleményből az is kiderül, hogy József délkelet-európai ortodox mitropolita meglátogatta svájci otthonában Mihály királyt, akit megáldoztatott Margit hercegnő jelenlétében.

Korábbi években november 8-án, a névnapján Mihály király nyitott kapuk napját tartott az Erzsébet-palotában, a királyi család bukaresti rezidenciáján. Utoljára 2014. november 19-én jelent meg a volt uralkodó az Erzsébet-palota erkélyén, hogy köszöntse az őt ünneplőket.

Margit hercegnő hétfőn utazott Svájcba, mert apja egészségi állapota megromlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!