ERDON Országos hírek

2017.10.14. 11:31

Szakemberek vizsgálódnak a lupényi bányaomlás helyszínén

A Hunyad Megyei Munkafelügyelőség (ITM), a petrozsényi egyetem képviselői és más szakemberekből álló csoport szállt alá a lupényi bányába, hogy vizsgálódjék az egy héttel ezelőtt történt omlás helyszínén, amelyben két vájár életét vesztette. 

A Hunyad Megyei Munkafelügyelőség (ITM), a petrozsényi egyetem képviselői és más szakemberekből álló csoport szállt alá a lupényi bányába, hogy vizsgálódjék az egy héttel ezelőtt történt omlás helyszínén, amelyben két vájár életét vesztette.  Más szakemberek segítségét is kértük, hogy kiderítsük a bányaomlás okait - nyilatkozta Sorin Gabriel Istrate, az ITM szóvivője, aki hozzátette: semmilyen lehetőséget nem zárnak ki.

Két vájár életét vesztette és egy harmadik megsebesült október 5-én, amikor beomlott a lupényi bánya fejtőtárnája. A három személy egy 11 bányászból álló csapat része volt, akik közül nyolcnak sikerült sértetlenül kimenekülni a bányából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!