ERDON Országos hírek

2017.09.06. 10:20

Lemondott a védelmi miniszter

Kormányzati források arról tájékoztatták az AGERPRES hírügynökséget, hogy Mihai Tudose kormányfő elfogadta a védelmi miniszter lemondását.

Kormányzati források arról tájékoztatták az AGERPRES hírügynökséget, hogy Mihai Tudose kormányfő elfogadta a védelmi miniszter lemondását.

Adrian Ţuţuianu védelmi miniszter az Antena 3 televíziócsatorna műsorában jelentette be, hogy benyújtotta lemondását, és a a miniszterelnökön van a sor, hogy döntsön felőle.

A védelmi miniszter arra hivatkozott, hogy rossz a kommunikáció a hadsereg kötelékében dolgozók béreinek és zsoldjainak kifizetése terén felmerült kérdésekről.

Ţuţuianu kifejtette: keddi találkozójuk során a miniszterelnök elégedetlenségét fejezte ki azzal a móddal kapcsolatban, ahogy a védelmi tárca vezetője kommunikált a hadsereg alkalmazottainak béreivel kapcsolatban. "Beismertem a kormányfő előtt, hogy tévedtem, mert nem tájékoztattam időben a helyzetről, de abban is, hogy nem kommunikáltam a nap folyamán a sajtóval, nem más okokból, hanem a programom miatt" - mondta a miniszter, aki ugyanakkor kijelentette, hogy nincsenek anyagi természetű gondok a katonák bérének kifizetése terén.

Klaus Iohannis államfő kedden Mihai Tudose miniszterelnökkel tanácskozott a védelmi minisztériumban kialakult helyzetről, miután a tárca a bérek megosztott kifizetéséről adott ki közleményt és Adrian Ţuţuianu miniszter benyújtotta lemondását.

A védelmi minisztérium értesítése szerint szeptember 15-én a hadsereg kötelékében dolgozók a zsoldjaik vagy béreik nettó összegét fogják megkapni, az adók és egyéni hozzájárulások nélkül, mivel még mindig nem történt meg az idei költségvetés-kiigazítás. Ugyanekkor a külföldi szolgálatot teljesítő katonák valutában megkapják a napidíjukat. Az adók és hozzájárulások, valamint támogatások (lakás, élelmiszer stb) összegének kifizetését a szeptember 21-e és 25-e közötti időszakra ígérte a védelmi tárca.

Marcel Ciolacu kormányfőhelyettes látja el ideiglenes jelleggel a védelmi miniszteri feladatokat, közölték az illetékesekhez közel álló források az AGERPRES hírügynökséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!