ERDON Országos hírek

2017.08.12. 09:57

Elhagyta a rahovai börtönt Cristian Boureanu

Távozott a rahovai börtönből pénteken Cristian Boureanu. 

Távozott a rahovai börtönből pénteken Cristian Boureanu. A bukaresti törvényszék pénteken döntött arról, hogy a hatósági közeg bántalmazásával vádolt Cristian Boureanu ellen intézkedést előzetes letartóztatásról hatósági felügyeletre módosítja.

Boureanu előzetes letartóztatásban ült az elmúlt két hónapban, ezt most hatósági felügyeletre változtatta a bukaresti törvényszék. A döntés jogerős.

A volt képviselő ellen hatósági közeg bántalmazása miatt emeltek vádat, miután agresszívan lépett fel egy rendőrrel szemben, barátnőjének, Laura Teodora Dincának pedig hamis tanúzás miatt kell bíróság elé állnia.

A közúti ellenőrzést végző rendőrök június 9-én éjszaka a bukaresti Aviatorilor sugárúton állították meg az autót, amelyben Boureanu is utazott. Amikor az egyik rendőr elkérte az autót vezető személy iratait, a jobb oldali ülésen helyet foglaló Boureanu megfenyegette őt, kezét a gépkocsi ajtajának nyílásába szorította, elszakította egyenruhája ingét, és ágyékon rúgta. Ezt követően a rendőr megütötte Boureanut, aki a földre esett. Cristian Boureanut megbilincselve kísérték be a rendőrségre. A történtek idején az exképviselő erősen ittas állapotban volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!