ERDON Országos hírek

2017.08.01. 17:38

CFR: a kánikula miatt egyes szakaszokon óránként 20-30 kilométerrel csökkenthetik a vonatok sebességét

A kánikula miatt keddtől a hét végéig egyes szakaszokon a normálishoz képest óránként 20-30 kilométerrel csökkenthetik a vonatok sebességét - tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget a Román Államvasutak (CFR) keddi közleménye.

A kánikula miatt keddtől a hét végéig egyes szakaszokon a normálishoz képest óránként 20-30 kilométerrel csökkenthetik a vonatok sebességét - tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget a Román Államvasutak (CFR) keddi közleménye. A CFR folyamatosan méri és regisztrálja a sínek hőmérsékletét és azokban az időintervallumokban, amikor ez meghaladja az 50 Celsius-fokot, a szerelvények biztonsága érdekében óránként 20-30 kilométerrel csökkentheti a vonatok sebességét" - írja a közleményben.

CNAIR: a kánikula miatt korlátozhatják a nehézgépjárművek forgalmát

A kánikula miatt a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) kedden és szerdán korlátozásokat vezethet be a 7,5 tonnánál nagyobb tömegű járművek esetében - tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget a CNAIR keddi közleménye.

A dokumentum szerint kivételt képeznek az személyszállító járművek, valamint azok a tehergépkocsik, amelyek élő állatokat vagy romlandó árut szállítanak, (...) illetve a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat járművei.

Az intézkedést az útburkolat megóvása indokolja - írja a CNAIR közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!