ERDON Országos hírek

2017.07.27. 10:54

Európai uniós alapokból újítják fel a Caraiman-csúcson lévő keresztet

Európai uniós alapokból újítják fel az első világháború hőseinek emléket állító keresztet a Bucsecs-hegység Caraiman-csúcsán. Az erről szóló szerződést szerdán írta alá Adrian Ţuţuianu védelmi miniszter, Rovana Plumb, európai uniós alapokért felelős tárca nélküli miniszter és Liviu Muşat, a déli fejlesztési régió igazgatója.

Európai uniós alapokból újítják fel az első világháború hőseinek emléket állító keresztet a Bucsecs-hegység Caraiman-csúcsán. Az erről szóló szerződést szerdán írta alá Adrian Ţuţuianu védelmi miniszter, Rovana Plumb, európai uniós alapokért felelős tárca nélküli miniszter és Liviu Muşat, a déli fejlesztési régió igazgatója. A projekt összértéke 19 millió euró, amelyből 16 millió vissza nem térítendő európai uniós támogatás.

Adrian Ţuţuianu védelmi miniszter elmondta: a 2.291 méter magas csúcson 1926-1928 között állított emlékmű felújítása a védelmi minisztérium első uniós pályázata a 2014-2020-as pénzügyi ciklusban.

A miniszter számítása szerint a konkrét munkálatok jövő év tavaszán kezdődhetnek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!