ERDON Országos hírek

2017.07.30. 17:43

Előzetes letartóztatásba helyezték a férfit, aki a gyanú szerint fogva tartotta az eltűnt Galaţi megyei kislányt

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a 42 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy fogva tartotta az eltűnt Galaţi megyei kislányt. A gyermeket két nap keresés után találta meg a rendőrség. 

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a 42 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy fogva tartotta az eltűnt Galaţi megyei kislányt. A gyermeket két nap keresés után találta meg a rendőrség. A Galaţi megyei törvényszék döntése értelmében a férfinek 30 napig kell vizsgálati fogságban ülnie erőszakos fogva tartás gyanúja miatt. E vétségért háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Az igazságügyi orvosszakértők ugyanakkor megállapították, hogy a kislány nem volt szexuális vagy egyéb fajta visszaélés áldozata.

A gyermek csütörtök este ment el otthonról. Édesapja pénteken jelentette az eltűnését, több mint 100 rendőr, csendőr, önkéntes és helybéli lakos indult a keresésére.

Miután megtalálták, a kislány azt mondta a rendőrségnek, hogy a férfi, aki ugyanazon a településen lakik, csütörtök este megállította az utcán, és lévén, hogy zuhogott az eső, azt mondta neki, ha elmegy hozzá, száraz ruhát ad neki. Ezután azonban nem akarta többé elengedni. A kislánynak szombaton délután sikerült kiszabadulnia. Bevallása szerint amikor a férfi elment otthonról, felfeszítette a zárat, átugrott a kerítésen és elszaladt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!