ERDON Országos hírek

2017.07.04. 12:15

CSM elnöke: a DNA és a legfőbb ügyészség kiértékelése helyes, törvényes, szükséges és időszerű

Helyes, törvényes, szükséges és időszerű az igazságügyi miniszternek az az indítványa, hogy ellenőrzésnek vessék alá az Országos Korrupcióellenes Ügyészséget (DNA) és a legfőbb ügyészséget - jelentette ki kedden a Legfelső Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) elnöke, Mariana Ghena.

Helyes, törvényes, szükséges és időszerű az igazságügyi miniszternek az az indítványa, hogy ellenőrzésnek vessék alá az Országos Korrupcióellenes Ügyészséget (DNA) és a legfőbb ügyészséget - jelentette ki kedden a Legfelső Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) elnöke, Mariana Ghena.Mariana Ghena a CSM székhelyén azt mondta az újságíróknak: bizonyos időszakonként elrendelhetők ilyen jellegű ellenőrzések.

Arra az újságírói kérdésre, hogy véleménye szerint árt-e az igazságszolgáltatás megítélésének a "DNA-n belüli konfliktus", vagyis az, hogy Laura Codruţa Kövesi kérte két ügyész - Doru Ţuluş és Mihaiela Moraru Iorga - tisztségből való felfüggesztését, a CSM elnöke azt felelte: egyelőre nem minősíti a DNA-n belüli konfliktusnak az ügyet, ezt a CSM plénumának kell majd megvizsgálnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!