ERDON Országos hírek

2017.07.19. 17:21

Bombafenyegetés miatt késnek a nemzetközi vonatok Románia-Magyarország-Ausztria között

Várhatóan késnek a Románia - Magyarország - Ausztria között közlekedő nemzetközi vonatok, mivel Magyarország területén egy telefonon bejelentett bombafenyegetés miatt minden nemzetközi szerelvényt leállítanak és átvizsgálnak - közölte szerdán a román állami vasúttársaság (CFR).

Várhatóan késnek a Románia - Magyarország - Ausztria között közlekedő nemzetközi vonatok, mivel Magyarország területén egy telefonon bejelentett bombafenyegetés miatt minden nemzetközi szerelvényt leállítanak és átvizsgálnak - közölte szerdán a román állami vasúttársaság (CFR).A tájékoztatás szerint eddig 18 nemzetközi vonatot vizsgáltak át, és az ellenőrzések éjfélig folytatódnak.

Jelenleg késéssel közlekedik a Budapest-Brassó, a Budapest-Bukarest, Brassó-Budapest és Temesvár-Budapest járat.

A magyar rendőrség azt követően kezdett a vonatok átvizsgálásába, hogy szerdán ismeretlen férfi telefonon közölte: a magyarországi vasúthálózaton közlekedő nemzetközi vonatokba bombát helyeztek el. A bejelentés nyomán 18 szerelvényt leállítottak, az utasokat leszállították, majd átvizsgálták a vonatokat. Ezt követően ismét elindulhattak a szerelvények.

A magyar rendőrség éjfélig minden, az ország területére érkező vonatot leállít és ellenőriz, emiatt késésekre lehet számítani a nemzetközi, valamint egyes belföldi járatok esetében is - közölte a MÁV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!