ERDON Országos hírek

2017.06.13. 11:05

Nem tudja mozgatni lábait a repülőgép-balesetben megsérült pilóta

Nem tudja mozgatni lábait a hétfőn lezuhant MiG 21 Lancer repülőgép pilótája, aki katapultálni kényszerült a Mihail Kogălniceanu repülőtér közelében. Az őrnagyot a bukaresti központi katonai kórházban műtik kedd reggel.

Nem tudja mozgatni lábait a hétfőn lezuhant MiG 21 Lancer repülőgép pilótája, aki katapultálni kényszerült a Mihail Kogălniceanu repülőtér közelében. Az őrnagyot a bukaresti központi katonai kórházban műtik kedd reggel."16 óra 45 perckor érkezett meg a katonai kórház sürgősségi osztályára. Egy szakorvosokból álló csapat felmérte állapotát. (...) Mágneses rezonanciás és ultrahangos vizsgálatokat végeztünk a páciensen. A katapultálás miatt több sérülést szenvedett. A legsúlyosabban a gerince sérült" - jelentette ki Florentina Ioniţă Radu orvos.

Az orvos elmondta, kedden délelőtt 11 órára tervezték a férfi műtétét és már az operációhoz szükséges vért is előkészítették.

"Ha minden jól megy, a páciens néhány napon belül már mozoghat és elkezdheti a felépülést" - nyilatkozta a kórház vezetője, aki hozzátette, hogy ezek csak feltevések, kedden már több információval tudnak majd szolgálni a beteg állapotáról.

"Nagyon képzett idegsebészeink vannak, nem ez az első ilyen típusú eset és figyelembe véve életkorát, csak 35 éves, jó esélyei vannak a felépülésre. A felépüléshez is nagyon jó adottságaink vannak. Mint tudják nagyon sok páciens érkezik hozzánk felépülni és erre kiképzett szakembereink is vannak" - hangsúlyozta az orvos.

Marian Mitrică, az idegsebészeti osztály vezetője elmondta, hogy "amennyiben minden jól megy, a műtétet követően "48 órán belül" elkezdheti a felépülést a beteg. A katonai kórház orvosai már végeztek ilyen típusú beavatkozásokat, amelyek 90 százalékban eredményesek voltak - mondta Mitrică.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!