ERDON Országos hírek

2017.06.10. 10:07

Előzetes letartóztatásab helyezték Cristian Boureanu volt képviselőt

Cristian Boureanu 30 napos előzetes letartóztatásáról döntött szombat reggel Bukarest első kerületének bírósága. A volt képviselőt hatósági közeg bántalmazásával vádolják. A döntés nem jogerős.

Cristian Boureanu 30 napos előzetes letartóztatásáról döntött szombat reggel Bukarest első kerületének bírósága. A volt képviselőt hatósági közeg bántalmazásával vádolják. A döntés nem jogerős. A fővárosi, első kerületi bírósági ügyészség szombati közleménye rámutat, péntekre virradóra Boureanu erőszakosan viselkedett a bukaresti Aviarorilor sugárúton közúti ellenőrzést végző egyik rendőrrel. Utóbbi megállította a járművet, amelyben a volt képviselő is utazott, és elkérte az autót vezető személy dokumentumait. A jobb oldali ülésen helyet foglaló Boureanu az ügyészség szerint megfenyegette a rendőrt, kezét a gépkocsi ajtajának nyílásába szorította, elszakította egyenruhája ingét, és ágyékon rúgta, 7-8 napon belül gyógyuló sérülést okozva.

Források szerint Cristian Boureanut megbilincselve kísérték be pénteken a rendőrségre. Ugyanazon források azt állították, hogy a történtek idején az exképviselő erősen ittas állapotban volt, később rosszul lett, és a Floreasca kórházba szállították.

Az intézmény szóvivője, Bogdan Opriţa péntek délután azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy Cristian Boureanut kiengedték a kórházból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!