ERDON Országos hírek

2017.06.13. 11:08

Belügyminiszter: Cristian Boureanu kezdeményezte az agressziót, nem a rendőr

Cristian Boureanu ügyében a rendőr párbeszédet szorgalmazott, a volt parlamenti képviselő viszont "úgy döntött, hogy megüti" - nyilatkozta Carmen Dan belügyminiszter kedden.

Cristian Boureanu ügyében a rendőr párbeszédet szorgalmazott, a volt parlamenti képviselő viszont "úgy döntött, hogy megüti" - nyilatkozta Carmen Dan belügyminiszter kedden."Cristian Boureanu kezdeményezte az agressziót, nem a rendőr. Hogy helyesen járt-e el a rendőr vagy sem, azt majd bizonyára eldöntik az ügyet kivizsgáló szakemberek. A rendőr párbeszédet kezdeményezett Boureanuval, ez azonban lehetetlennel bizonyult, és Boureanu úgy döntött, hogy megüti a rendőrt" - nyilatkozta Carmen Dan az Antena 3 televíziónak.

A belügyminiszter hozzátette, megállapítják, hogy a rendőr betartotta-e az előírásokat.

"Ellenőrizni fogjuk, hogy betartották-e az előírásokat, az eljárást. Belügyminiszterként én mindig védeni fogom a minisztérium alkalmazottait, akik az utcákon járőröznek, dolgoznak, és az állampolgárokat szolgálják" - tette hozzá a tárcavezető.

Források szerint a közlekedési rendőr önvédelemből ütötte meg a volt képviselőt, miután utóbbi ágyékon rúgta őt.

Az eset csütörtökről péntekre virradóra történt, amikor a személygépkocsit, amelyben Boureanu is utazott, rutinellenőrzés céljából megállította a közlekedési rendőrség.

Szombat reggel Cristian Boureanu 30 napos előzetes letartóztatásáról döntött Bukarest első kerületének bírósága. A volt képviselőt hatósági közeg bántalmazásával vádolják. A döntés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!