ERDON Országos hírek

2017.05.31. 14:49

Újabb, a kistermelőket és a helyi gazdákat támogató programot indít Károly herceg alapítványa

Újabb, a kistermelőket és a helyi gazdákat támogató programot indít Károly walesi herceg alapítványa - jelentette ki szerdán Szászfehéregyházán (Viscri) a szervezet ügyvivő igazgatója, Aura Woodward.

Újabb, a kistermelőket és a helyi gazdákat támogató programot indít Károly walesi herceg alapítványa - jelentette ki szerdán Szászfehéregyházán (Viscri) a szervezet ügyvivő igazgatója, Aura Woodward. Woodward tájékoztatott, hogy A Walesi Herceg Alapítvány programjára a brit trónörökös segítségével Nagy-Britanniában jelentős összeget gyűjtöttek össze, amelyből tíz hónapon át tartó kísérleti programba kezdenek. Ellátogatunk a Deltába, Bukovinába, Máramarosba, Bánságba és Erdélybe, feltérképezzük a természetes, bio terményeket termesztő gazdákat, a termékek minőségét, mennyiségét, és azt is, hogy mennyire lehet javítani ezeken a mutatókon. Majd Romániából, Olaszországból és Nagy-Britanniából szakembereket hozunk, akik felmérik a cukor- és sótartalmat, megvizsgálják a csomagolást és így tovább. A végcél az, hogy a kísérleti program lejártával kiválasszunk öt terméket, ami kiváló minőségű, és sikeresen tudjuk értékesíteni Romániában és külföldön, a termelőknek pedig több pénz maradjon a zsebükben - mondta Károly herceg alapítványának ügyvivője.

A brit koronaherceg magánlátogatáson tartózkodik Romániában. Alapítványa székhelyén, Szászfehéregyházán több helybéli termelővel találkozott szerdán, akik bemutatták neki termékeiket, főleg sajtféléket, mézet, natúr édességeket és hústermékeket.

Károly herceg a felelős erdőgazdálkodást támogató Pro Silva szervezet képviselőivel, valamint hazai erdőgazdálkodási szakemberekkel is találkozott. Nagy-Britannia Bukaresti Nagykövetsége arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a trónörökös az elmúlt években aggodalmát fejezte ki a Kárpátok erdőállományának törvénytelen kitermelése miatt, ugyanis ezt a vidéket tartja Európa utolsó vad rengetegének. Az európai Pro Silva szervezet fiókszervezetet fog nyitni Romániában - teszi hozzá a közlemény.

A Walesi Herceg Romániai Alapítvány a kulturális örökség megőrzését, a mezőgazdaságot és a fenntartható fejlődést támogatja. Az alapítvány évente szervez továbbképzéseket, amelyeken a műemlék épületek állagmegőrzéséről, a régi mesterségek felelevenítéséről, a kisvállalkozásokról lehet elsajátítani ismereteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!