ERDON Országos hírek

2017.05.31. 10:18

Turcan: támogatom a garantált minimáljövedelem megvonását olyan személyektől, akik visszautasítják az álláslehetőséget

Támogatja egy olyan jogszabály-tervezet kezdeményezését, amely megszüntetné a garantált minimáljövedelem folyósítását olyan személyek számára, akik visszautasítják a felkínált álláslehetőséget - jelentette ki kedden Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke.

Támogatja egy olyan jogszabály-tervezet kezdeményezését, amely megszüntetné a garantált minimáljövedelem folyósítását olyan személyek számára, akik visszautasítják a felkínált álláslehetőséget - jelentette ki kedden Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke. Facebook-bejegyzésében Turcan azt írja: Romániának nem szabad többé a tétlenséget támogatnia, ha fejlődni akar. Az állam nem biztosíthat automatikusan jövedelmet azoknak, akik inkább ülnek otthon és a szociális segélyt választják a munkahely helyett - vélekedik a liberális politikus, aki leszögezi: támogatni fog egy olyan törvényjavaslatot, amely értelmében megszűnne a garantált minimáljövedelem folyósítása azok számára, akik nem fogadják el a felkínált álláslehetőséget.

Turcan hozzátette, ez a fajta szociális juttatás ideiglenes jellegű kell hogy legyen.

"Ennek a helyzetnek véget kell vetnünk, mert fennáll a veszély, hogy olyan életszemléletet alakít ki, amely alapjaiban veszélyezteti a társadalmat - írja a PNL vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!