ERDON Országos hírek

2017.05.12. 11:33

Mezőgazdasági miniszter: 6.800 személy regisztrált a Paradicsom programba

A Paradicsom elnevezésű kormányzati programba eddig 6.816 kérést regisztráltak a gazdák - nyilatkozta Petre Daea mezőgazdasági miniszter, aki hozzátette, már 12 megye piacain árusítanak Romániában termesztett paradicsomot.

A Paradicsom elnevezésű kormányzati programba eddig 6.816 kérést regisztráltak a gazdák - nyilatkozta Petre Daea mezőgazdasági miniszter, aki hozzátette, már 12 megye piacain árusítanak Romániában termesztett paradicsomot. "A programban résztvevők közül 4.200-an ültették már el a paradicsompalántákat szezonon kívül. Közülük 2.066 gazdánál már javában érik a termés, 106 termesztő pedig már piacra is vitte a friss árut. Annak ellenére, hogy nagyon hideg volt a tél, amint mondtam, mert én valós és pontos számadatokat mondok, annak ellenére, hogy hideg időszakok voltak, 11 nappal hamarabb gyűjtöttük be a termést" - nyilatkozta Petre Daea tárcavezető.

A szakminisztérium vezetője elmondta, hogy jelenleg már 12 megyében árulják a román paradicsomot, amelyek minőségileg az importból származó paradicsomok fölött állnak, így a vásárlók is előnyben részesítik az itthoni termést.

Petre Daea elmondta, hogy hamarosan több paradicsom lesz a piacokon, hiszen a program jelenleg is folyamatban van. Hozzátette, az árak régiónként változnak, például Arad környékén 6 lej egy kilogramm paradicsom, míg Bukarestben 12 lejt kell ezért fizetniük a vásárlóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!