ERDON Országos hírek

2017.05.12. 11:46

Felfüggesztették a sztrájkot

Ahogyan arról beszámoltunk, szerdától általános sztrájkba kezdett a Romániai Környezetvédelmi Őrség mintegy nyolcszáz dolgozója. Az alkalmazottak béremelést követeltek, tekintettel arra, hogy fizetéseik 2009 óta nem változtak.

Ahogyan arról beszámoltunk, szerdától általános sztrájkba kezdett a Romániai Környezetvédelmi Őrség mintegy nyolcszáz dolgozója. Az alkalmazottak béremelést követeltek, tekintettel arra, hogy fizetéseik 2009 óta nem változtak.A Környezetvédelmi Minisztérium és a Környezetvédelmi Őrség képviselői között lezajlott egyeztetés nyomán a felek megállapodtak a sztrájk felfüggesztéséről, adták közre péntek délelőtt. Arról egyeztek meg, hogy az őrségen illetve az ellenőrzési és vizsgálati hatáskört ellátó egyéb közintézmények alkalmazottai közötti bérkülönbségeket a parlament által elfogadott egységes bérezésre vonatkozó szabályok szerint rendezik. Ha ez nem jön létre, a sztrájk folytatódni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!