ERDON Országos hírek

2017.04.03. 12:30

Aláírta Klaus Iohannis államfő a két új miniszter kinevezéséről szóló rendeletet

Aláírta Klaus Iohannis államfő a környezetvédelmi és a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős miniszter kinevezéséről szóló rendeletet.

Aláírta Klaus Iohannis államfő a környezetvédelmi és a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős miniszter kinevezéséről szóló rendeletet.

Ennek értelmében Graţiela Gavrilescu tölti be a környezetvédelmi miniszteri és a miniszterelnök-helyettesi tisztséget, a parlamenttel való kapcsolattartásért pedig Viorel Ilie felel.

A beiktatási ceremóniára 17 órától kerül sor a Cotroceni-palotában.

A két új miniszter kinevezésére azért volt szükség, mert a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) megvonta politikai támogatását Daniel Constantin társelnöktől, aki a miniszterelnök-helyettesi és környezetvédelmi miniszteri tisztséget is betöltötte.

Graţiela Gavrilescu eddig a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős miniszter volt, helyét Viorel Ilie veszi át.

Sorin Grindeanu miniszterelnök múlt hétfőn azt nyilatkozta, beszélt Klaus Iohannis államelnökkel a két új miniszter kinevezéséről, és várja az államfő döntését.

Utólag a kormányfő bejelentette, hogy felmenti tisztségéből Daniel Constantint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!