ERDON Országos hírek

2017.02.02. 11:31

FRISSÍTÉS - Florin Jianu bejelentette, hogy lemond a Grindeanu-kormányból

Lemond a Grindeanu-kormányból Florin Jianu. Az üzleti környezetért, kereskedelemért és vállalkozásokért felelős miniszter Facebook-oldalán jelentette be lemondását csütörtökön.

Lemond a Grindeanu-kormányból Florin Jianu. Az üzleti környezetért, kereskedelemért és vállalkozásokért felelős miniszter Facebook-oldalán jelentette be lemondását csütörtökön.

Nem dolgozom tovább a kormányban, mert így diktálja a lelkiismeretem, és ez a világon semmiért nem képezheti alku tárgyát. Elgondolkoztam azon, hogy mit lenne becsületes tennem, nem annyira szakmai tisztességemért, mert e tekintetben tiszta a lelkiismeretem, hanem a gyerekemért, hogy miként fogok majd a szemébe nézni, és mit mondok majd évek múlva neki. Azt mondom majd, hogy apa gyáva fickó volt, aki bevállalt olyan dolgokat, amelyekkel nem értett egyet, vagy azt, hogy emelt fővel lépett ki egy olyan történetből, amely nem a sajátja - írja Facebook-bejegyzésében Jianu.

Hozzáteszi, "hittel és teljes odaadással" dolgozott mandátuma eddigi 28 napján, és nem hitte volna, hogy "ennyire brutális és igazságtalan módon" árnyék vetülhet munkájára. "Akik ismernek, tudják, hogy nem tűröm el a szélhámosságot és a hazugságot" - fogalmaz.

Jianu hangsúlyozza, "sürgősen meg kell állítani a jelenlegi háborút". Azt állítja, vannak olyan emberek a kormányban és a Szociáldemokrata Pártban, akiket nagyra tart. Azt reméli, hogy az ő jóhiszeműségük és harci erejük révén "visszaállítható lesz az, amit vissza kell állítani: a hozzáértés és a tisztesség".

Utóiratában hozzáteszi, nem szeretné, ha lemondását bárki is politikai vagy propagandacélokra használná fel. "Technokrata vagyok, az is maradok, nem értek a politikához, én a vállalkozói szférához értek. Nem fogok sajtónyilatkozatokat adni, kérem, tartsák tiszteletben ezt a döntésemet. Jianu utóiratából az is kiderül, már az elhíresült kormányülés estéjén megírta ezt a bejegyzését, de nem tette közzé, abban reménykedve, "hogy egy jó gondolat vagy az utcai tüntetések nyomására lesz elég tisztesség azokban, akik mindezt tették, hogy kijavítsák hibáikat, és folytathassuk nyugodtan a munkát".

Ha ezt két nap alatt nem tették meg, hátha hasznos példa lesz az én lépésem - írja Florin Jianu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!