ERDON Országos hírek

2017.01.22. 15:48

Nyomozó: nincs szándékos gyújtogatásra utaló jel a leégett Bamboo klub esetében

A Bamboo klubot elpusztító tűz körülményeit kivizsgáló helyszínelők szerint semmiféle nyom nem utal arra, hogy gyújtogatás történt volna.

A Bamboo klubot elpusztító tűz körülményeit kivizsgáló helyszínelők szerint semmiféle nyom nem utal arra, hogy gyújtogatás történt volna.

"A híresztelésekkel ellentétben semmi nem utal a szándékosságra - jelentette ki a fővárosi rendőrség emberöléseket kivizsgáló osztályának vezetője, Radu Gavriş, aki vasárnap a tűzvész helyszínét vizsgálta meg a Bukaresti Törvényszéki Ügyészség ügyészével, Mihai Prunăval együtt.

Az nyomozó hatáságok ezzel azt a, Cătălin Botezatu divattervezőtől, a klub volt társtulajdonosától származó feltételezést cáfolták, miszerint a szórakozóhelyet szándékosan gyújthatta fel valaki, a klubnak ugyanis ellenségei voltak Botezatu szerint.

Cătălin Dancu, a Bamboo tulajdonosainak ügyvédje szintén úgy nyilatkozott vasárnap a fővárosi rendőrségen, hogy a birtokában lévő adatok arra utalnak, hogy a szórakozóhelyet elpusztító tüzet készakarva gyújtották.

Az üggyel kapcsolatos kihallgatások vasárnap és a következő napokban is folynak, az ügyészek a klub vezetőjét is be fogják idézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!