ERDON Országos hírek

2017.01.03. 19:42

A nevelőnői munkakörről

Közvitára bocsátották, s január hatodikáig fogadnak el észrevételeket azzal a tervezettel kapcsolatban, mely a nevelőnői munka végzését szabályozza.

Közvitára bocsátották, s január hatodikáig fogadnak el észrevételeket azzal a tervezettel kapcsolatban, mely a nevelőnői munka végzését szabályozza.A munkaügyi minisztérium honlapján közzétett tervezet különféle egyéb aspektusok mellett a szükséges szakképzettség elismerését szabályozza, megnevezve azokat az intézményeket, amelyek kiállíthatják az elismerést igazoló dokumentumokat. A tervezet egy modellt is tartalmaz arra vonatkozóan, hogy miként lehet biztosítani a gyermek nappali ellátását, a nevelés és felügyelet különböző aspektusait is beleértve.

Ezeket a szolgáltatásokat a nevelőnő egy egyéni szerződés alapján biztosíthatja, mely közte és egy szolgáltató között jön létre, ez utóbbi lehet jogi, vagy engedéllyel rendelkező magánszemély – egyszóval csak a szolgáltató által alkalmazott személyek lehetnek nevelőnők a továbbiakban a tervezet alapján. A szerződéshez egy tevékenység-tervezet is tartozik, melyet a gyermek szülőjével, illetve gyámjával közösen dolgoznak ki, a gyermek korától és egyéni szükségleteitől függően.

A szociális és gyermekvédelmi közszolgálatnak ingyen tanácsadást kell biztosítania a gyermeket képviselő felnőttek számára a napi program és tevékenységek kidolgozását illetően. Akik módosítási javaslatokat szeretnének továbbítani mindezzel kapcsolatban, január hatodikáig tehetik meg a dezbateri@mmuncii.ro címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!