ERDON Országos hírek

2016.12.17. 13:30

FRISSÍTÉS: Kizárták az USR-ből Sergiu Moroianut, Clotilde Armand alelnök férjét

Kizárta a a Mentsétek meg Romániát Szövetségből (USR) a párt országos tanácsa Sergiu Moroianut, a párt alelnökének, Clotilde Armand-nak a férjét.

Kizárta a a Mentsétek meg Romániát Szövetségből (USR) a párt országos tanácsa Sergiu Moroianut, a párt alelnökének, Clotilde Armand-nak a férjét.

Az USR közleménye szerint Sergiu Moroianu súlyosan ártott a párt megítélésének, és ez a tett összeegyeztethetetlen a tagsági státusszal az USR alapító dokumentuma 13. cikkelyének értelmében. Ezért pénteken a politikai alakulat országos tanácsa úgy döntött, hogy kizárja a pártból Sergiu Moroianut.

A döntés előzménye, hogy Moroianu a párt szabályzatfelügyelő bizottságának tagjaként Facebook-oldalán egy sor bírálatot fogalmazott meg Matei Păunnal, a párt kampányfőnökével kapcsolatban. Moroianu bírálatai egyrészt a kampánypénzek elosztásának módjára, másrészt a politikai ellenfelek vádjaira adott reakciókra vonatkoztak, amelyek a párt Soros Györgyhöz fűződő kapcsolatáról szóltak.

Az USR vezetősége szerint Moroianu súlyosan ártott a párt megítélésének, mert Facebook-bejegyzését számos sajtótermék átvette, és ennek nyomán az USR-t rossz fényben feltüntető cikkek és televíziós műsorok láttak napvilágot.

"Sergiu Moroianu az USR-t lejárató aljas kampány során, az ellenfelek által kitalált vesszőparipát használta fel, éspedig azt, hogy Soros György nevével hozzák összefüggésbe az USR-t. Ugyanezen áltéma mentén közvetlen és hamis módon megvádolta a párt egyik alelnökét, Roxana Wring-t - írja az USR országos bizottsága.

A kampánypénzek elköltésére vonatkozó állításokról a párt vezetősége azt írja, az összegek publikusak, Matei Păun pedig, Moroianu állításával ellentétben, önkéntesként dolgozott és nem fogják nagy pénzösszeggel jutalmazni sem a helyhatósági, sem a parlamenti választásokon nyújtott szolgálataiért.

Az USR vezetősége Moroianu arra vonatkozó vádjait is cáfolja, hogy a párton belül felesége, Clotilde Armand félreállítását tűzték volna ki célul. A párt vezetőségének válasza értelmében Clotilde Armand nem volt képviselőjelölt, ez az oka annak, hogy nem szerepelt annyit a médiában, mint azok, akik a Mentsétek meg Romániát Szövetség listáin indultak a parlamenti választásokon.

AGERPRES / (RO - szerző: Irinela VIŞAN, szerkesztő: Marius FRĂŢILĂ, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!