ERDON Országos hírek

2016.10.27. 12:29

Vizsgálat indult a Râmnicu Vâlceán megkéselt tanuló ügyében

A Vâlcea megyei prefektúra és a tanfelügyelőség is vizsgálatot indított az egyik Râmnicu Vâlcea-i iskola folyósólyán megkéselt tanuló ügyében.

A Vâlcea megyei prefektúra és a tanfelügyelőség is vizsgálatot indított az egyik Râmnicu Vâlcea-i iskola folyósólyán megkéselt tanuló ügyében.

Radu Renga prefektus rendkívüli ülésre összehívta az iskolák tevékenységét monitorizáló bizottságot.

A tanfelügyelőség belső vizsgálatot kezdett, megerősítettük az iskolák védelmét, összeírjuk azon tanulók névsorát, akik korábban is erőszakos viselkedésről tettek tanúbizonyságot, és ezeket közöljük a tanfelügyelőséggel és a rendőrséggel - mondta el az AGERPRES hírügynökségnek Ana Maria Niţu, a prefektúra szóvivője.

Adina Dobre tanfelügyelő szerint belső vizsgálatot indítottak az ügyben.

Kielemezzük a reggeli incidens okait, megállapítjuk a felelősök kilétét. Szülői értekezletet hívtunk össze az érintett osztályban, hogy elejét vegyük a pánikhangulat kialakulásának. Az erőszakoskodó gyerek 10 hete lett ennek az iskolának a tanulója, bentlakásban lakott, már többször megfordult az intézmény pszichológusánál és számos alkalommal került a rendőrség látókörébe. A bizottság teljeskörű jelentést állít össze a Magheru líceumban történtekkel kapcsolatban - mondta el a tanfelügyelő.

Egy 17 éves diákot szerda reggel megszúrt egyik iskolatársa a Râmnicu Vâlcea-i General Magheru Technológiai Líceumban.

A Vâlcea Megyei Tanfelügyelőség sajtószóvivője, Isabella Ioniţă szerint a támadó "nyilvántartott epilepsziás beteg, akinek gyakran voltak erőszakos megnyilvánulásai, amelyekről a rendőrségnek is tudomása volt". A szerdai incidens az iskolai folyosón történt, a támadó azt mondta, bosszúból szúrta meg iskolatársát. Az esetet megelőzően ugyanakkor többször hangoztatta, hogy kész ölni is - tette hozzá a szóvivő.

AGERPRES/(RO - szerző: Liviu POPESCU, szerkesztő: Dănuţ PUŞCAŞU; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!