ERDON Országos hírek

2016.09.16. 18:17

Kvótareferendum - Össznemzeti kiállásra buzdít az erdélyi református egyház

Magyarország biztonsága és a magyar érdekek védelme melletti össznemzeti kiállásra buzdít az erdélyi református egyház az október 2-i népszavazáson.

Magyarország biztonsága és a magyar érdekek védelme melletti össznemzeti kiállásra buzdít az erdélyi református egyház az október 2-i népszavazáson.

Az Erdélyi Református Egyházkerület Püspöki Székének (Esperesek Kollégiumának) pénteken közzétett körlevele felhívja a figyelmet, hogy a kvótareferendum az első olyan magyarországi népszavazás, amelyen a külhoni magyarság a választópolgárok közvetlen akaratnyilvánításának eszközével élhet, így az a szabad véleménynyilvánítás mellett "a nemzetegyesítés egyik szimbólumává is válhat".

A Kató Béla erdélyi református püspök és az egyházkerület 14 esperese által aláírt körlevél megállapítja: a migrációs jelenséggel kapcsolatban Európában általános bizonytalanság uralkodik, éppen ezért a határozott érdekképviselethez nemzeti szintű, többségi meggyőződésre van szükség, amely a nemzetet alkotó egyének véleményeinek összességéből adódhat.

Az október 2-ai népszavazás ezt a nemzeti meggyőződést hivatott tükrözni, amely a jövőbeni magyar érdekvédelem leghatékonyabb eszköze lehet - szögezik le az aláírók, hozzátéve: fontos, hogy minél többen nyilvánítsanak véleményt a nemzet egységének és biztonságának védelméről.

"Számunkra nem kérdés, hogy az esedékes referendum nemzeti ügy, amelynek célja Magyarország integritásának, a magyar kultúrának, a családoknak és hagyományainknak védelme, illetve a magyar érdekek hatékony képviseletének elengedhetetlen eszköze. A megfogalmazott célok a magyarság össznemzeti érdekét képezik, függetlenül attól, hogy az egyes választópolgárok jelenleg Magyarország területén, vagy bárhol máshol élnek a világban" - fogalmaz az erdélyi református esperesek kollégiuma, arra kérve mindenkit, hogy álljon ki Magyarország biztonsága és a magyar érdekek védelme mellett az október 2-ai népszavazáson.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!