ERDON Országos hírek

2016.06.09. 11:29

Lemondásra szólítja fel az EMNP elnökségét Sorbán Attila

Az Erdély Magyar Néppárt választmányi elnökeként juttatott el közleményt szerkesztőségünkbe Sorbán Attila, amelyben lemondásra szólítja fel ennek elnökségét. Az EMNP sajtóirodája szerint Sorbán Attila 2015 májusa óta nem tagja az Országos Választmánynak.

Az Erdély Magyar Néppárt választmányi elnökeként juttatott el közleményt szerkesztőségünkbe Sorbán Attila, amelyben lemondásra szólítja fel ennek elnökségét. Az EMNP sajtóirodája szerint Sorbán Attila 2015 májusa óta nem tagja az Országos Választmánynak.

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe csütörtökön a kora reggeli órákban Sorbán Attila, amelyben az Erdély Magyar Néppárt választmányi elnökeként lemondásra szólította fel az EMNP elnökségét a helyhatósági választásokon elszenvedett „csúfos vereség” miatt. Pár órával később közlemény érkezett az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodájától is, amelyben megfogalmazzák: Sorbán Attila nem tagja az Országos Választmánynak, ezért az ebben a minőségben való megnyilvánulása jogtalan címhasználatnak minősül. A két közleményt az alábbiakban olvashatják.

*

Sorbán Attila, az Erdély Magyar Néppárt választmányi elnökének közleménye

„A múlt hét vasárnapján lezajlott helyhatósági választások csúfos vereséget jelentenek az Erdélyi Magyar Néppárt számára, a párt céljait és potenciálját figyelembe véve. A választásokon való alacsony részvétel azt bizonyítja, hogy az EMNP nem tudta hitelesen eljuttatni a választópolgárokhoz az üzenetét és célkitűzéseit, akik számára nem sikerült a jelenlegi politikai elittel szembeni alternatívát kínálni. A kizárólagos felelősség az Erdélyi Magyar Néppárt elnökségét és országos vezetését terheli. Az elmúlt két év során elmulasztott munka, a belső ellenzék kiszorításának káros hatásai, az országos szintű szervezetlenség, és az elmúlt két (sőt négy év) sorozatos téves döntései vezettek ide. Az erdélyi magyarság létérdeke, hogy egy hiteles és változtatni képes jobboldali erő olyan alternatívát tudjon számára kínálni, amely képes megakadályozni a Romániában zajló magyarellenes megnyilvánulásokat és intézkedésünket, azaz képes közösségünket a megmaradás és a fejlődés útjára állítani. Meggyőződésem, hogy az EMNP képes lenne ezt az alternatívát felmutatni, viszont az ismételt (immár negyedik) kudarcos verség komoly kérdéseket vet fel a jelenlegi vezetőség irányvonalát illetően. Ezért felszólítom az Erdélyi Magyar Néppárt jelenlegi vezetőségét, hogy azonnali hatállyal mondjon le, és tegye lehetővé a tisztújító kongresszus összehívását.”

Sorbán Attila, Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), választmányi elnök

*

Közlemény: Sorbán Attila a Néppárt tagja, nem választmányi elnöke

„Az Erdélyi Magyar Néppárt belső demokratikus rendje szerint bármely tag szabadon nyilváníthat véleményt a párt belső fórumain.

A Néppárt Országos Elnöksége a közvélemény tudomására hozza, hogy a Hargita megyei szervezetben 2015 májusában tartott tisztújítást követően Sorbán Attila nem tagja az Országos Választmánynak, ezért a párt szervezési és működési szabályzata értelmében a választmányi elnöki mandátuma idő előtt megszűnt. Az ebben a minőségben való megnyilvánulása jogtalan címhasználatnak minősül.”

Az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!