ERDON Országos hírek

2016.05.04. 15:41

Számon kérte az autópályát a szállításügyi miniszteren

Május 3-án kérdést intézett Dan Marian Costescu szállításügyi miniszterhez Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei parlamenti képviselője.

Május 3-án kérdést intézett Dan Marian Costescu szállításügyi miniszterhez Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei parlamenti képviselője.

2016. február 22-én az RMDSZ parlamenti frakciójának meghívására az észak-erdélyi autópálya építéséről, illetve ennek kivitelezés ütemeiről tartott parlamenti közvitán vett részt Dan Marian Costescu szállításügyi miniszter. Ezen a közvitán, a képviselőház honlapján nyilvánosan is elérhető jegyzőkönyv szerint, Dan Marian Costescu miniszter azt nyilatkozta, hogy a 3C jelzésű Bors–Berettyószéplak közötti 64 kilométeres szakasz építési munkálatai azért álltak le, mert a nyertes konzorciumban belső viták alakultak ki, amelyek azonban rendeződtek. Ugyanakkor a miniszter szerint a kivitelező cég munkatársai 30 napon belül (március végén) készen lesznek a tervezési munkával, majd újabb 30 napon belül a munkások és a munkagépek már a terepen fognak dolgozni.

Írásbeli választ kért

Cseke Attila kérdésében emlékeztette a tárcavezetőt, hogy a Bors–Berettyószéplak szakasz esetében azt az ígéretet tette, hogy legkésőbb április hónap folyamán elkezdődik a kivitelezés. Ennek ellenére a képviselő rámutatott, hogy sem az első 30 nap leteltével, vagyis márciusban, sem áprilisban semmilyen munka nem kezdődött el az autópálya Bihar megyei szakaszán, s immár május hónapban vagyunk. „Miniszter úr! Sem a parlamenti közvita idején, vagyis 2016. február 22-én, sem 30 nap múlva, vagyis március hónap végén nem voltak sem munkások, sem munkagépek a terepen. Sajnos áprilisban sem került sor erre, és már beléptünk május hónapba, de a 3C jelzésű Bors–Berettyószéplak közötti szakasz megépítési munkálatai most sem kezdődtek el! Mikor lesznek betartva az Ön ígéretei, hogy az adott szakaszon elkezdődjenek a kivitelezési munkálatok? Ki a felelős a határidők be nem tartásáért, amelyekért a parlamenti közvitán a szállításügyi miniszter felelősséget vállalt?” – írta kérdésében Cseke Attila képviselő. Cseke Attila a törvény által előírt határidőn belül írásbeli választ kért kérdésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!