ERDON Országos hírek

2016.05.06. 12:03

Május 10-től lehet jelentkezni a Bolyai Nyári Akadémia továbbképzéseire

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége idén július 11–31. szervezi meg a Bolyai Nyári Akadémiát.

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége idén július 11–31. szervezi meg a Bolyai Nyári Akadémiát.

A 20 szekcióban meghirdetett továbbképzés-sorozat átfogó témája A modem pedagógus – megváltozott szerepek és készségek. A változtatás módszerei. Az akadémia képzéseire a Kárpát-medencei magyar oktatási rendszerben dolgozó, szakképzett pedagógusok jelentkezhetnek.

Az akadémia első hetében, azaz 2016. július 10–17. között óvodai és elemi oktatásban tevékenykedő pedagógusoknak, négy-négy csoportban hirdetnek továbbképzést Csíkszeredában, az Apáczai Csere János Pedagógusok Házában; Szatmárnémetiben, a BBTE kihelyezett tagozatán; Nagyenyeden, a Bethlen Gábor Kollégiumban, valamint a szovátai Teleki Oktatási és Módszertani Központban. Az első héten zajlik a csíkszeredai Sapientia – EMTE-n a tanítóknak ajánlott A román nyelv oktatása nem anyanyelvi környezetben képzés is, valamint természetismeret tárgyakban, földrajz és biológia szakos tanároknak Drobeta Turnu Severinen, a Traian Nemzeti Kollégiumban szervezett továbbképzés.

Az akadémia második hetén, 2016. július 17–24. között, Válaszúton a népzene, néptánc és kézművesség, Szovátán az osztályvezető pedagógusok és tanintézményvezetők, Csíkszeredában és Nagyváradon Mentálhigiéné –Életvezetés, feltöltődés, motiváltság című képzés pedagógusok részére, Kolozsváron a magyar nyelv és irodalom szakos tanárok, Csíkszeredában a kémia és román szakos tanárok, Sepsiszentgyörgyön a testnevelés, valamint Székelyudvarhelyen a képzőművészet és zene szakos tanárok szekcióira várják a jelentkezőket. Az ünnepi megnyitót Válaszúton, július 18-án, hétfőn tartják.

A Bolyai Nyári Akadémia harmadik hetén, július 24–31. között, Nagykárolyban szakoktatók részére, Szovátán történelem szakos tanárok, Nagyváradon osztályvezető pedagógusok, Gyulafehérváron római katolikus vallástanárok, míg Kolozsváron református és unitárius hitoktatók részére hirdetnek képzéseket.

Jelentkezni idén is online módon lehet, az RMPSZ honlapján elérhető elektronikus pályázati adatlap pontos kitöltésével. Iratkozási időszak: 2016. május 6. – június 10. Az elbírálás kiközlését követően a jelentkezőknek 100 lejes részvételi díjat kell befizetniük. Az akadémia képzéseire részvételt nyert pedagógusok jegyzékét folyó év június 24-ig közzéteszik a szövetség honlapján, az www.rmpsz.ro oldalon. A szervezőknek nem áll módjukban a hallgatók útiköltségét megtéríteni.

A hallgatók a képzés befejeztével magyar nyelvű részvételi oklevelet, valamint 10 kreditpontról szóló tanúsítványt kaphatnak, ha teljesítik az akkreditálási követelmények előírásait.

További információk a Bolyai Nyári Akadémia 2016-os képzéseiről a www.rmpsz.ro oladalón találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!