ERDON Országos hírek

2016.03.07. 17:22

Várakozáson felül nőtt az okostelefonok piaca

Tavaly várakozáson felül, 27 százalékkal nőtt az okostelefonok piaca Romániában, ahol mintegy 3,5 millió ilyen készüléket adtak el.

Tavaly várakozáson felül, 27 százalékkal nőtt az okostelefonok piaca Romániában, ahol mintegy 3,5 millió ilyen készüléket adtak el.

A Ziarul Financiar című gazdasági-pénzügyi újság szerint a piaci szereplők eredetileg 20 százalékos növekedéssel számoltak 2015-re. Várakozások szerint az idén a 4 millió darabot is meghaladhatja az értékesítés. Az idén várhatóan ötször több okostelefont fognak eladni Romániában, mint asztali számítógépet.

Az eladások értékét tekintve a mobiltelefonok piacát 90 százalékban az okostelefonok uralják. Az elmúlt hat évben az internetezésre alkalmas és egyéb kommunikációs funkciókkal ellátott telefonok piaca a tízszeresére nőtt.

Romániában összesen 10 millió okostelefont adtak el a piacon való megjelenésük óta, így a mobilt használók mintegy fele rendelkezik ilyen eszközzel. A városokban ez az arány eléri a 80 százalékot, és becslések szerint három év múlva urbánus környezetben majdnem minden mobiltelefon okos lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!