ERDON Országos hírek

2016.01.22. 11:38

Iskolások országos felmérései

Május 23-a és június 10-e között, a tanév végén mérik fel országosan a II., IV. és VI. osztályos gyerekek tudásszintjét.

Május 23-a és június 10-e között, a tanév végén mérik fel országosan a II., IV. és VI. osztályos gyerekek tudásszintjét.

A tesztek időpontjai: VI. osztályosoknak május 23-án nyelv és kommunikáció, május 24-én matematika és tudományok; IV. osztályosoknak május 30-án román nyelv, május 31-én matematika, június 2-án anyanyelv; II. osztályosoknak román nyelv június 6-án (írás) és június 7-én (olvasás), román nyelv nemzeti kisebbségeknek (írás/olvasás) június 7-én, matematika június 8-án, anyanyelv június 9-én (írás) és június 10-én (olvasás).

A teszteket a tanterveknek megfelelően az Országos Felmérő- és Vizsgaközpontban dolgozzák ki. A felméréseket abban a tanteremben tartják meg, ahol a diákok rendszerint tanulnak. Az osztálytermekből erre az időre eltávolítják a szemléltető eszközöket. A teszt időtartama II. osztályosok esetében 30 perc, IV. és VI. osztályosok esetében pedig 60 perc. A dolgozatokat az illető egységben tanító pedagógusok javítják ki. Minden tesztet két pedagógusnak kell értékelnie a megadott javítókulcs szerint. Az eredményeket nem vezetik be a katalógusba, kiértékelik azonban iskolai szinten, bevezetik a diák adatlapjába és tájékoztatják a szülőket az eredményekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!