ERDON Országos hírek

2016.01.06. 11:23

A hó és a hideg miatt késnek a vonatok

A személyszállító vonatok sebességét csökkentették a havazás és a fagy miatt, ezért több tíz perces késésre számíthatnak az utasok. Egyetlen vonat jártot sem töröltek.

A személyszállító vonatok sebességét csökkentették a havazás és a fagy miatt, ezért több tíz perces késésre számíthatnak az utasok. Egyetlen vonat jártot sem töröltek.

A CFR vasúti vállalat közleménye szerint kedden reggel egyetlen vonatjáratot sem töröltek a naponta közlekedő több mind az 1200 vonat közül, de a hó és fagy miatt lassabban közlekedő vonatok késni fognak. A bukaresti vasútállomásra 60 perces késéssel ért be kedden az IR 1742 Szatmár – Nagyvárad – Bukarest és az IR 1782 Pitesti – Bukarest Észak vonatok, valamint 40 perces késéssel a Temesvár Észak – Bukarest Észak vonat. Az utasoknak azt javasolják, hogy tudakozódjanak telefonon a CFR ügyfélszolgálatánál arról, hogy mennyit késik az a vonat, amelyikkel utazni szeretnének. További információk a vonatok közlekedéséről a http://cfr.ro/index.php/cauta-tren honlapcímen találhatók, a CFR ügyfélszolgálatainak telefonszámát pedig a www.cfrcalatori.ro honlapon találnak a Hasznos információk/Telefonos információk menüpont alatt. Aki mégsem szeretne elindulni, az kérvényezheti, hogy visszaváltsák jegyét és megkapja annak ellenértékét. A CFR vezetősége elmondta, hogy ha a hideg miatt meghibásodnak a vonatok elektromos vagy fűtésrendszerei a szerelvény személyzete más vagonok felé irányítják majd az utasokat. Az állomásokban és remízekben állandóan biztosítják a hóeltakarítást, a vonatok indulása előtt ellenőrzik azok műszaki állapotát és vészhelyzet esetén bevetik a tartalék Diesel mozdonyokat.

Repülőgépek

A Bukaresti Országos Repülőgép Vállalat (CNAB) is bejelentette, hogy kedden reggel nem töröltek egyetlen járatot sem a Henri Coanda Reptéren az időjárási viszonyok miatt, de néhány járatnál lehetnek 30 perces, akár egy órás késések is a felszállásnál. A repülőgép járatok indulásáról és érkezéséről a www.bucharestairports.ro honlapon tudhatnak meg többet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!