ERDON Országos hírek

2015.10.01. 13:57

Kártya a gyerekeknek

A kiskorúak számára is kiállítják majd az egészségbiztosítási kártyát, nyilatkozta a napokban Nicolae Bănicioiu egészségügyi miniszter.

A kiskorúak számára is kiállítják majd az egészségbiztosítási kártyát, nyilatkozta a napokban Nicolae Bănicioiu egészségügyi miniszter.Mint hozzátette, ezt valószínűleg jövőre fogják megtenni, az elkövetkezendőkben beszélik majd meg, milyen módon ültessék gyakorlatba. Jelenleg 18 éves korig nem állítják ki a kártyát, a kiskorúak e nélkül részesülnek egészségügyi ellátásban. A felnőttek viszont e hónap elejétől elvileg csak kártyával vehetik igénybe a támogatott egészségügyi szolgáltatásokat, viszont a szolgáltatók elfogadják a kártyát helyettesítő bizonylatot is; ezt azok számára állítják ki az egészségbiztosítási pénztárakban, akik vallási vagy lelkiismereti okokból visszautasítják a kártya használatát, netán elvesztették vagy megrongálódott és még nem kapták kézhez az újat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!