ERDON Országos hírek

2015.06.15. 14:53

Véget érhet a csődeljárás a Fornetti Romániánál

A Fornetti Románia rendezte minden tartozását, így javasolni fogja a csődvédelem megszüntetését - jelentette be hétfőn a cég.

A Fornetti Románia rendezte minden tartozását, így javasolni fogja a csődvédelem megszüntetését - jelentette be hétfőn a cég.

A vállalat közleménye szerint a következő nyolc hétben javasolják a csődvédelem alóli kilépést. Az ezt követően várható bírósági ítélet után a vállalat folytatja tevékenységét. A Fornetti Románia szerint az idei év kedvező irányt vetít előre, hiszen arra számítanak, hogy 15 százalékkal nő eladásuk.

Az év első hónapjainak eredményei alapján azt várják, hogy a cég el tudja érni az év elején prognosztizált növekedést. A Fornetti Románia januárban közölte, hogy tavaly először volt nyereséges 2011 óta, a csődvédelmi eljárás kezdetétől.

A tavalyi nyereség becsült értéke 500 ezer euró, az eladások értéke pedig meghaladta a 100 millió lejt. A vállalat tavaly 7 százalékkal, 6700 tonnára növelte eladásait.

A romániai vállalat tulajdonosa, a magyarországi Fornetti Holding Kft. 2011 decemberében jelentette be, hogy a temesvári székhelyű cég csődvédelmi eljárást kezdeményezett az instabil gazdasági környezet, a román belső piac tartós csökkenése és a gazdasági válság hatásai miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!