ERDON Országos hírek

2014.12.08. 14:15

Vé(le)tlen áldozat volt

Nem személy szerint az a tájainkról elszármazott hölgy volt annak a támadásnak a célpontja, amelyben mégis belehalt Abu-Dzabiban. Mint kiderült, más ismérvek játszottak közre.

Nem személy szerint az a tájainkról elszármazott hölgy volt annak a támadásnak a célpontja, amelyben mégis belehalt Abu-Dzabiban. Mint kiderült, más ismérvek játszottak közre.

Újabb részletek derültek ki annak a nőnek a motivációiról, aki Abu-Dzabiban halálra szurkált egy hölgyet, aki Érsemjénből indult, és egy ideje már külföldön élt. Az elkövetőt nem sokkal tette végrehajtása után otthonában elfogták – az áldozat, Ryan Ibolya volt férje, Paul Ryan pedig interjút adott az amerikai médiának. Utóbbi szerint „Ez a szörnyeteg egy órán át várt a bevásárlóközpontban valakire, aki amerikai állampolgár. Sajnos épp a gyermekeim édesanyját találta kiválasztani”. Mint megírtuk, Ryan Ibolyát egy burkát viselő helybéli nő szurkálta halálra, miután szóváltásba keveredtek a bevásárlóközpont mosdójában. Dala al Hashemi a rendőrségen elismerte tettét, ugyanakkor a hatóságok cáfolják azt, hogy kifejezetten amerikai áldozatra lesett volna. Paul és Ibolya tavaly vált el, egy fiú ikerpár és egy lány szülei. A lány Bécsben él, az ikrek viszont épp édesanyjuknál voltak Abu-Dzabiban. Most apjuk vette magához őket. Az Egyesült Arab Emírségek törvényei szerint egyébként ha a gyanúsítottat bűnösnek mondják ki és halálra ítélik, a volt férj megkegyelmezhet neki – azonban azt mondja: „Nem hiszem, hogy lenne erőm megbocsájtani neki. Nem akarom átvállalni ennek a felelősségét. De várjunk még”. A 38 éves gyanúsított egyébként elhagyta a helyszínt, miután megölte a 47 éves nőt, aki egy óvodában tanított. Az ikrek egy órát vártak rá, anélkül, hogy tudták volna, hogy már nem él. Sajtóhírek szerint a támadó kezdeményezett beszélgetést, idős, elesett személynek állítva be magát a mindent elfedő ruházatával visszaélve. Az is felmerült, hogy terrorhálózat tagja, de ez még nem bizonyított. Az Emírségek a három gyerek oktatási költségeit egyébként átvállalták, egészen az egyetem majdani befejezésééig.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!