ERDON Országos hírek

2014.11.10. 13:02

Digitális tankönyvek

Remus Pricopie tanügyminiszter azt nyilatkozta: terveik szerint a jövő évtől kezdve a harmadikos és negyedikes osztályokban is bevezetik a digitális tankönyveket, az oktatókat pedig felkészítik majd ezek használatára. Szerinte ez feltétlenül szükséges, többek közt azért, mert így kiküszöbölhetőek a hagyományos tankönyvekben fellelhető hibák.

Remus Pricopie tanügyminiszter azt nyilatkozta: terveik szerint a jövő évtől kezdve a harmadikos és negyedikes osztályokban is bevezetik a digitális tankönyveket, az oktatókat pedig felkészítik majd ezek használatára. Szerinte ez feltétlenül szükséges, többek közt azért, mert így kiküszöbölhetőek a hagyományos tankönyvekben fellelhető hibák.Mint ismert, az elsős és másodikos gyermekek új tankönyvekből kellene tanuljanak, beleértve a digitálisokat is, szeptember 15-ig azonban ezek nem érkeztek meg az iskolákba, mivel a szaktárca által meghirdetett tendert több kiadó megóvta. Hármat ezek közül elfogadtak, hatot részben, kettőt pedig teljesen elutasítottak, ami azt eredményezte, hogy a pályázatokat újra áttanulmányozták. Ugyanakkor október 20-án a minisztérium azt közölte: az elsős és másodikos gyermekek digitális tankönyvei ingyenesen letölthetőek a www.manuale.edu.ro honlapról.

Az új első és második osztályos nyomtatott és digitális változatát párhuzamosan kéne használni. A könyveket négy évig lehet használni, két éves meghosszabbítási lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!