ERDON Országos hírek

2014.10.21. 13:25

Tenyészkosok és üszőborjak

A kormány pénzforrásokat bocsátott rendelkezésére azon mezőgazdasági tenyésztőknek, akik a specializálódott fajokhoz tartozó tenyészkosokat és üszőborjakat akarnak vásárolni.

A kormány pénzforrásokat bocsátott rendelkezésére azon mezőgazdasági tenyésztőknek, akik a specializálódott fajokhoz tartozó tenyészkosokat és üszőborjakat akarnak vásárolni.A határozat szerint a kedvezményezettek közé tartóznak: juh/szarvasmarha tenyésztők, természetes személyek, akik rendelkeznek termelői igazolvánnyal; engedélyezett magánvállalkozók, egyéni vállalkozások vagy családi típusú vállalkozások; jogi személyek vagy bármilyen, a törvény értelmében létesített jogi személyiséggel rendelkező vagy sem társulások. Ahhoz, hogy de minimis támogatáshoz jussanak, az érintettek rendelkezniük kell: minimum 150 fő és maximum 1000 fő jerkével/kedvezményezett, ha a speciális fajokhoz tartozó jerkéket akarnak vásárolni; minimum 3 fő és maximum 10 fő tehénnel/kedvezményezett, ha a speciális fajokhoz tartozó üszőborjakat akarnak vásárolni. Kedvezményezettek még az olyan állattenyésztők, akiknek legkevesebb 3 fő tehenük van/kedvezményezett, és tagjai legálisan alapított társulási formáknak. A témával kapcsolatos egyéb információk a www.directiaagricolabihor.ro honlapon vagy a 0259/416.722-es telefonszámon kaphatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!