ERDON Országos hírek

2014.06.03. 13:00

Javulás várható?

Nicolae Bănicioiu egészségügyi miniszter szerint az új egészségügyi keretszerződés bevezetése nyomán eltűnnek majd a sorok az orvosi rendelők elől és a gyógyszertárakból – ennek egyik oka pedig az lesz, hogy a beutaltak számára nem a hozzátartozók kell majd megvásárolják a gyógyszereket.

Nicolae Bănicioiu egészségügyi miniszter szerint az új egészségügyi keretszerződés bevezetése nyomán eltűnnek majd a sorok az orvosi rendelők elől és a gyógyszertárakból – ennek egyik oka pedig az lesz, hogy a beutaltak számára nem a hozzátartozók kell majd megvásárolják a gyógyszereket.„Garantálom a pácienseknek, hogy ezek a dolgok megváltoznak. Nem egy nap alatt, nem mától holnapra. De mostantól fontos lépések történnek, hogy javuljon a helyzet a hazai kórházakban” - nyilatkozta a miniszter.

Az új keretszerződés a miniszter szerint „nem tökéletes, de tökéletesíthető ”. Jól van rendszabályozva a járóbeteg rendelők működése, az egy- és többnapos kórházi ellátás, ugyanakkor nagyobb hangsúlyt kap a megelőzés, nyilatkozta. A várandós nőknek havonta egy ingyenes vizsgálatot térít meg a pénztár, a terhesség utolsó két hónapja során pedig havi kettőt. Egy másik változás pedig az, hogy a küldőcédulák nem egy hónapig, hanem 69 napig lesznek érvényesek. Az egészségügyi minisztérium stratégiájának részét képezi a kompenzált gyógyszerek listájának időszerűsítése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!