ERDON Országos hírek

2012.12.12. 14:35

Havazás: több órát késnek a vonatok

Több órás késéssel közlekednek egyes vonatok Romániában, ahol a havazás főleg az ország déli és keleti részén okoz nehézségeket.

Több órás késéssel közlekednek egyes vonatok Romániában, ahol a havazás főleg az ország déli és keleti részén okoz nehézségeket.

 

A román vasúti társaság szerdai közlése szerint a Románia déli és délkeleti részén áthaladó vonatok 30-120 perc késéssel közlekednek. A legnagyobb késést a Bukarest és Konstanca közötti szakaszon közlekedő vonatoknál jegyezték. Azon a részen a vonatok átlagban 80-120 perccel később érnek célba. Az Erdélyben és a Bánságban közlekedő vonatok átlagban 30-40 percet késnek.

Románia déli és keleti részén az elmúlt 24 órában jelentős havazás volt. Az országos útügyi vállalat közlése szerint azonban az időjárás miatt nincsenek lezárva országutak.

A havazás miatt a délkeleti Galati megyében szerdán 63 iskolában nem tanítottak. A hét elején a Bánságban hoztak hasonló döntést a hatóságok, miután vasárnap és hétfőn ott is jelentős mennyiségű hó esett. Krassó-Szörény (Caras-Severin) megyében szerdán is nehézkes volt a közlekedés a havazás miatt.

A meteorológusok fagyriadót adtak ki csütörtökre és péntekre. A hőmérséklet az ország déli részén várhatóan mínusz 20 fokra csökken, de Erdélyben egyes helyeken mínusz 26 fokot is mérhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!