ERDON Országos hírek

2012.08.31. 11:01

Az Igazság Napja

Sepsiszentgyörgyön szeptember elsején, szombaton fél 12-kor megszólalnak a város harangjai, a hívek a saját felekezetük temploma előtt közös imát mondanak, majd onnan felvonulnak a Székely Mikó Kollégium elé, ahol 12-kor kezdődik a rendezvény.

Sepsiszentgyörgyön szeptember elsején, szombaton fél 12-kor megszólalnak a város harangjai, a hívek a saját felekezetük temploma előtt közös imát mondanak, majd onnan felvonulnak a Székely Mikó Kollégium elé, ahol 12-kor kezdődik a rendezvény. Elsőként Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspök-helyettese és Antal Árpád polgármester köszönti az egybegyűlteket, majd Pap Géza, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, Jakubinyi György, a gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye érseke, Bálint Benczédi Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház püspöke, Adorjáni Dezső, a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház püspöke, Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke , Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke tart beszédet. Az Igazság Napja kiáltvány elfogadásával ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!