ERDON Országos hírek

2012.03.05. 13:38

Jelentősen drágulhatnak

Megduplázódik a zöldségek és a gyümölcsök ára március folyamán – nyilatkozta a napokban Cristian Rusu, a zöldség-és gyümölcstermesztők Hortifruct egyesületének igazgatója.

Megduplázódik a zöldségek és a gyümölcsök ára március folyamán – nyilatkozta a napokban Cristian Rusu, a zöldség-és gyümölcstermesztők Hortifruct egyesületének igazgatója. Szerinte a kezvezőtlen időjárás miatt gyenge és kései lesz a hazai termés, s ezt kihasználva az importőrök is emelik áraikat. „Legalább egy hónappal később kerül ki a piacra a hazai uborka, paradicsom, saláta és egyéb, s emiatt a drágulás 100%-os lesz, mostantól kezdve. Az importőrök már tudják, hogy gondjaink vannak, s drágítanak” - nyilatkozta Rusu, aki szerint kétféle veszteség érte a hazai termesztőket: egyrészt az időjárás miatt megrongálódtak a melegházak, ebből kifolyólag pedig később sikerült elültetni a magokat. A mintegy 300 hektárnyi hazai zöldségtermelő melegháznak a 75-80%-a rongálódott meg a február eleji időjárás miatt, tette hozzá.

Mindezzel elentétben Stelian Fuia mezőgazdasági miniszter szerint nem lesz ekkora mértékű drágulás, viszont a zöldségkínálat szegényesebb lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!