ERDON Országos hírek

2011.07.13. 17:23

Házkutatást tartottak Borbélynál

A Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) nagyváradi kirendeltségének ügyészei bűnvádi eljárást kezdeményezett az avasújfalui (Certeze) Ioan Ciocan vállalkozó és Szepessy Szabolcs, a környezetvédelmi miniszter, Borbély László tanácsosa ellen.

A Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) nagyváradi kirendeltségének ügyészei bűnvádi eljárást kezdeményezett az avasújfalui (Certeze) Ioan Ciocan vállalkozó és Szepessy Szabolcs, a környezetvédelmi miniszter, Borbély László tanácsosa ellen.

Amint arról kedden már beszámoltunk a DNA ügyészeinek közleményéből kiderül, hogy Borbély László környezetvédelmi miniszter ellen is vizsgálódnak, akinek a gyanú szerint a Szatmár megyei vállalkozó cége saját költségén 20 ezer euró értékben újította fel lakását. A lakásfelújítás ellenértékeként Borbély László közben kellett volna járjon a Román Vízügyi Hatóságnál – mely a Környezetvédelmi Minisztérium alárendeltségébe tartozik -, hogy Ioan Ciocan újabb munkálatokat elnyerjen, mint ahogy abban is segédkeznie kellett volna, hogy a már elvégzett munkálatokat mihamarabb kifizessék a vállalkozó cégének. Az avasújfalui vállalkozó házában július 11-én tartottak házkutatást, ezt követően pedig a környezetvédelmi miniszter lakását is átvizsgálták, bizonyítékok, főleg okmányok után kutatva. Egy bukaresti ingatlanban jártak, amely a miniszter egy rokonának nevére van bejegyezve. Borbély László nevén egyetlen lakás sem szerepel hivatalosan.

RMDSZ-es támogatás

Borbély László jó szakember, aki tisztességgel végezte eddig is feladatait, egy jó és megbízható politikus, aki nem keveredik olyan ügyekbe, amelyet a sajtó megszellőztetett. Borbély László számíthat a Szövetség és az én személyes támogatásomra, kiállunk mellette és biztosak vagyunk abban, hogy a megjelent sajtóinformációk tévesnek bizonyulnak” – szögezte le Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke. Hozzátette, jelen pillanatig nem látott semmilyen hivatalos papírt a Korrupcióellenes Ügyészség részéről, továbbá a kormányfővel tárgyalva az is kiderült, hogy a kormányhoz sem jutott el hasonló hivatalos irat. „Egy egyszerű sajtóközleményről van szó jelen pillanatban, amelyet egy újságíró kérésére adott ki a Korrupcióellenes Ügyészség. Ez nem a megfelelő kiindulási alap egy ilyen vád megfogalmazásánál, ezért arra kérek mindenkit, hogy ne a sajtón keresztül tegyünk igazságot, hanem hagyjuk az illetékes szerveket, hogy végezzék a dolgukat. Borbély László ma délutánra visszaér az országba, és biztos vagyok benne, hogy lesz hivatalos álláspontja az ellene felhozott, koholt vádakra” – nyilatkozta szerdán Kelemen Hunor.

Borbély László - elmarad a látogatás

Borbély László környezetvédelmi miniszter időközben lemondta a Szatmár megyei munkalátogatását, mely július 14-én lett volna esedékes. A látogatás során át kellett volna adja a szamosdobi regionális hulladéktározót, és az érendrédi vízhálózatot. Azt, hogy a miniszter miért mondta le munkalátogatását hivatalosan nem indokolták, mint ahogy azt sem, mikor kerül sor az elkészült munkálatok átvételére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!